3 טיפים חשובים רגע לפני שמתגרשים

השגרה חזרה, לא ייאמן. אחרי תקופת חגים ארוכה אנחנו חוזרים לימי עבודה מלאים וסופי שבוע של יומיים בלבד במקום שבוע.

התקופות האלו יכולות להיות לפעמים סיר לחץ שמציף קשיים רבים שבשגרה קל לנו יותר להתעלם מהם או להדחיק אותם. אבל לפעמים גם כשהשגרה חוזרת אי אפשר להתעלם יותר. יש לא מעט זוגות שכנראה הבינו דווקא בתקופת החגים שהזוגיות שלהם צריכה להסתיים והם צריכים להתחיל לדבר על גירושין.

כתבתי פה בבלוג שלי לא מעט על תהליך הגישור ומה עוברים בו.
אבל לפני שמגיעים לשלב הזה, יש עוד כמה דברים שתעברו בדרך.

והפעם אני רוצה לתת 3 טיפים חשובים בדיוק לתקופה הזו.

3 טיפים לפני גירושים

 

1. טיפול

התקופה הזו יכולה להיות מאוד מבלבלת. ההחלטה היא כמעט אף פעם לא מוחלטת לגמרי ותמיד יש ספקות ומחשבות. זה בסדר גמור לדבר עם חברות וחברים, עם משפחה ושכנים. אבל צריך לשים לב שזה לא יוצר בלבול נוסף. לא בטוח בכלל שמה שהתאים לחברים יעבוד גם אצלכם.
בנקודה הזו כדאי להתייעץ עם איש מקצוע – מטפל טוב שיעזור לכם לראות את הדברים ביתר בהירות. לנסות לפרק אותם, להבין מה נכון לכם ולא לאף אחד אחר.

טיפול בשלב הזה יכול להיות גם טיפול זוגי, אם שניכם מבינים שאולי לא באמת הגעתם לנקודת האל-חזור.
גם אם טיפול זוגי בשלב הזה לא עזר לקשר שלכם, הוא יסייע להחלטה שלכם להתגרש להיות שלמה יותר ויהפוך גם את הגישור ליעיל יותר.

2. התייעצות עם עו"ד

גישור הוא לא ייעוץ משפטי למי מהצדדים. גישור מסייע לשניכם להבין את הצרכים שלכם לצד החובות והזכויות המשפטיות של כל אחד מכם ומתוך כל זה לבנות יחד הסכם גירושין מכבד והוגן. לי כמגשרת חשוב להישאר ניטרלית ולכן אני כן עורכת בוחן מציאות משפטית אבל מקפידה שלא לתת ייעוץ משפטי אישי פרטני לכל אחד מבני הזוג.

לכן אם זה מרגיש לכם נכון, ניתן להתייעץ עם עו"ד לפני שמתחילים בתהליך רק כדי להבין את מסכת הזכויות והחובות. זהו עולם חדש בשבילכם, שלא הכרתם קודם. וכמו בכל דבר חדש – לעיתים נחוץ לחקור ולהבין לאן נכנסים.  אם בחרתם לקבל ייעוץ בחרו עו"ד רך, עם גישה גישורית ולא כזה שיחרחר מלחמה ושינסה לדרבן אתכם לתבוע את הצד השני או "להוציא" ממנו דברים..

3. תקשורת

זה אולי ישמע לכם מוזר, אבל אני שומעת את זה לעיתים מזוגות שהחליטו להתגרש. דווקא כשהמילה גירושין עולה לאוויר פתאום יש תחושת הקלה והצדדים מצליחים לתקשר יותר טוב ביניהם.
למה זה קורה? המתח העצום בקשר נובע לפעמים מתחושת כישלון, מפחד וחוסר ודאות, מהרגשה קשה שככה אולי נצטרך לחיות עד סוף ימינו. ואז מגיעה המילה הזאת "גירושין" והצדדים מבינים שמשהו פה יכול להשתנות, שיש תקווה לעתיד טוב יותר ושהתחושות הקשות בבית יכולות להסתיים סוף סוף. בנוסף אין יותר את המתח הזה שמוכרחים לגרום לזה להצליח, עכשיו כשהבנו שהקשר הסתיים.

לעיתים דווקא בתקופה הזו זה כן מתאפשר לתקשר ולדבר. נסו לנצל את הזמן הזה כדי להבין מה אתם רוצים, איך אתם מדמיינים את העתיד, מה חשוב לכם שיקרה וממה את חוששים.
נכון שכל אלו עולים בגישור עצמו, אבל זו יכולה להיות נקודת פתיחה טובה.

וכמו שאני תמיד אומרת, לא כל העצות מתאימות לכולם, וכל אחד הוא אחר.
גם אם לא מצאתם את עצמכם בטיפים האלו,
אתם מוזמנים להתייעץ איתי טלפונית.

סיגל כסיף, עו"ד ומגשרת
054-4203430

Image by stokpic from Pixabay

רוצים להתייעץ?

אני פה בשבילכם!

צרו קשר בטלפון 054-4203430

בוואטסאפ - כאן

או פנו אליי בטופס המצורף: