מה עושים בחגים אחרי שמתגרשים?
*כל הפרטים שונו מטעמי פרטיות.
החגים מתקרבים ויש לא מעט משפחות שהתקופה הזו מעלה אצלן חששות.
אני מתכוונת למשפחות הגרושים והגרושות.
החגים מסמלים בין היתר משפחתיות וקרבה, זוהי הזדמנות להיפגש יחד ולחגוג.
ומה קורה אצל המשפחות שהתגרשו?
כמו שאני תמיד אומרת, לכל משפחה יש את הדרך שלה וכל זוג שמתגרש מוצא את הפתרונות שמתאימים לו במהלך תהליך הגישור לגירושין. אין פה נכון או לא נכון.
אבל כדי לקבל קצת השראה לקראת החגים, אני רוצה לספר לכם על 3 מקרים של זוגות שהתגרשו ועל הבחירה שלהם לגבי התקופה הזו בשנה.

גישור לזוג מפתח-תקווה
את הזוג הזה פגשתי לפני כעשור, ועד היום אני זוכרת אותם. בחדר הגישור היה מתח רב בהתחלה והם התקשו להגיע להסכמות. לאחר תהליך ממושך של פירוק המטענים הרגשיים והבנת הצרכים – הם התחילו לגבש החלטות להסכם הגירושין. כשהגיעו לנושא החגים שניהם העלו חשש ולא היו בטוחים מה לעשות, מכיוון שהמשפחות שלהם היו ביקורתיות כלפי הצד השני. לבסוף הם קבעו ששלושה חגים בשנה הם יחגגו יחד כמשפחה ואת שאר החגים חילקו ביניהם כשכל צד לוקח את הילדים למשפחה המורחבת שלו. כך הם יכלו לבלות יחד בחג, להרגיש את האווירה הנעימה בבית, ללא המתח שמגיע מצד המשפחה המורחבת כלפי הגרוש.ה.
זה פתרון ייחודי והוא עלה מבני הזוג עצמם. כמובן שבהסכם נשאר פתח לשנות את המנגנון במקרה של יום סגריר.
תהליך הגישור לזוג מנס ציונה
הזוג מנס ציונה הגיע אליי מוכן ובשל לגירושין. הם ידעו בדיוק מה הם רוצים כמעט בכל סעיף בהסכם הגירושין. גם לגבי החגים הייתה להם החלטה ברורה – מחלקים אותם לסירוגין, שנה-שנה. כלומר, אם האבא מבלה עם הילדים בראש השנה, בשנה שלאחר מכן הם יהיו עם האמא. זוהי דרך שלא מעט זוגות בוחרים בה והיא נחשבת שוויונית והוגנת. אבל מה שבאמת מעניין בזוג הזה, שכמו שאני תמיד אומרת – הם שמו את ההסכם במגירת הגרביים ושכחו ממנו.
בכל פעם שהתקרבו לחג, פשוט החליטו יחד ובהתייעצות עם הילדים, היכן לחגוג אותו.
הזוג מתל אביב
במקרה הזה הסיפור היה מורכב קצת יותר. המשפחה של האבא חיה בארצות הברית, והמשפחה של האמא בישראל. ההורים היו צריכים לחשוב מה לעשות בחגים. במיוחד בתקופה של מספר חגים מרוכזים כמו חגי תשרי. גם פה פגשתי שני אנשים מקסימים שהצליחו לראות את הצורך אחד של השני. הם חשבנו יחד על פתרון, והאמא שהבינה את הרצון לבקר את סבא וסבתא במיוחד בתקופת החגים – הסכימה שאחת לשנתיים הם יטוסו לשבועיים לארצות הברית.
החלק היותר נחמד בסיפור הוא שבמציאות היא גם טסה איתם והם חגגו יחד את החגים. כן, גם בתור גרושים זה אפשרי וזה קורה לא מעט.
המקרים האלו הם רק דוגמאות בודדות – פגשתי גם זוגות שבחרו לחלק בצורה ברורה וחדה את החגים ביניהם שנה-שנה ולא זזו במילימטר מההסכם, היו כאלה שהחליטו על חופשות משותפות בחגים וכאלו שבחרו חגים מסוימים לצד אחד ואחרים לצד השני.
בסופו של דבר אני מאמינה שהמציאות דינמית ומשתנה והצרכים של כל אחד מבני המשפחה משתנים. חשוב להקשיב ולראות את הצד השני גם הרבה אחרי שתהליך הגישור מסתיים.
מוזמנים להתייעץ איתי
שלכם,
עו"ד ומגשרת סיגל גאיה כסיף
054-4203430
Image by Karolina Grabowska from Pixabay