לא רק גישור לגירושין

מי שעוקב ועוקבת אחרי התכנים שלי יודעים שרוב הזמן אני מספרת על חדר הגישור – על התהליך שבני הזוג עוברים, על האסימונים שנופלים, על התקשורת והשיח שנרקם מחדש, וכמובן על התוצאה הסופית שהיא הסכם המקובל על הצדדים שמעגן בתוכו את ההסכמות שהושגו.

הפעם אני רוצה לספר לכם על שירותים נוספים, שקשורים קשר הדוק לעניין, אך מגיעים כשירות נפרד ומשלים. 

הסכם גירושין לזוג שמגיע עם מלוא ההסכמות

הסכם גישור לגירושין לזוג עם הסכמות - עו"ד סיגל גאיה כסיף

Image by Mediamodifier from Pixabay

בתהליך הגישור, המגשר המטפל הרגשי שלצדי ואני מקיימים תהליך שעוסק בהבנת הצרכים של כל אחד מבני הזוג ובתיווך הצרכים האחד לשני. במקביל עולים נושאים רגשיים השזורים בחייהם ואל כל אלו מצטרפים הפן הפרקטי והפן המשפטי.

אך לעיתים (די רחוקות) מגיע זוג שלא מעוניין, או לא בנוי לחוות תהליך גישור. לעיתים שני בני הזוג או אחד מהם לא מעוניין לדבר על צרכים או לגעת ברגשות. הצדדים מציינים בפני שהם “מוכנים” ושבידיהם מלוא ההסכמות ומבקשים לערוך הסכם גירושין משפטי ללא בחינת צרכים או אינטרסים. כשאני מזהה צורך כזה של זוג אני מבינה שהם זקוקים בעיקר לכובע שלי כעו”ד לענייני משפחה ואני מעגנת את ההסכמות שלהם בהסכם גירושין ומכינה להם בקשה לאישור ההסכם בבית המשפט. במקרים הנדירים האלו, המגשר – מטפל רגשי לא נוכח במפגש.

גירושין ומקרקעין

אחד השירותים המשלימים הנפוצים שלי כמגשרת הוא ההתמחות שלי גם בתחום המקרקעין.
אחד הנושאים העיקריים שעולים בחדר הגישור הוא מה עושים עם הדירה המשותפת. לרוב בני הזוג בוחרים באחת משתי האופציות הבאות:

בני הזוג מוכרים את הבית המשותף

כדי להכין את הקרקע למכירת הבית לצד ג’ ישנם הרבה נושאים משפטיים שחשוב לברר מראש בטרם חותמים על הסכם הגירושין. כעו”ד שעוסקת גם במקרקעין אני מבינה את החשיבות הרבה של בחינת מצבה המשפטי של הדירה המשותפת. אני בודקת היכן הזכויות רשומות (בלשכת רישום המקרקעין, ברשות מקרקעי ישראל, בחברה משכנת), על שם מי הזכויות רשומות (שני בני הזוג? רק אחד מהם?) אני בודקת איזה שעבודים רובצים על הבית ומסייעת לבני הזוג לקבוע מנגנון לסילוק השעבוד. בנוסף, חשוב לבדוק שאין צווי הריסה או עיקולים או כל מיני “הפתעות” אחרות שעלולות להקשות על המכירה ולהקשות על בני הזוג להתמודד מול מצבים שהם לא צפו מראש. אם מסתבר למשל שיש עיקול על הנכס, אברר האם הוא סולק וטרם נמחק או שנקבע מנגנון לסילוקו בהסכם. אבדוק האם הנכס מושכר לצד ג’ ומהם תנאי השכירות כדי לסנכרן אותם עם עסקת המכר. אבדוק האם יחול מס שבח ואם כן כמה. כל השאלות האלו הן שאלות מהותיות שעשויות לפגוע בתהליך המכירה. השאלות האלו הן קריטיות כי בעקבותיהן נקבעים מנגנונים ופתרונות ספציפיים בהסכם הגירושין.

צד אחד מוכר את הבית לצד השני “אגב גירושין”

לא פעם מבקש צד לרכוש את החלק של הצד השני אגב גירושין. הליך זה פטור ממיסים והוא בדרך כלל מבוצע תוך כדי ביצוע איזון משאבים בין בני הזוג. במקרה הזה הצד המוכר מפקיד בידי ייפוי כוח בלתי חוזר ולכשהוא מקבל את התמורה בגין המכירה ונמחק כלווה מספרי הבנק, אני פועלת מכוח ייפוי הכוח שבידי על מנת להשלים את העברת הדירה אם זה מול הבנק, מול הטאבו ומול משרדי מיסוי מקרקעין.
מדובר בתהליך עמוס בירוקרטיה ומסמכים שיש להמציא מגופים שונים , ואני מלווה את שני בני הזוג לכל אורך הדרך עד להעברת הדירה בשלמות על הצד הרוכש.

אני שמחה לגלות בכל פעם מחדש שהידע שלי כעו”ד מגשרת שמתמחה גם בתחום המקרקעין הוא משמעותי ויעיל עד מאוד. השאלות ובחינת מצבה המשפטי של הדירה מונעים לא פעם סיבוכים עתידיים ומסייעים לצדדים לגבש הסכם גישור גירושין מפורט וממוקד שיקל עד כמה שניתן את יציאתם לחיים החדשים של שני בני הזוג.