שאלות מעוררות מחשבה בחדר הגישור

זוגות שמגיעים לחדר הגישור כמעט תמיד נמצאים בסערת רגשות. זה רגע בחיים שבו יש כאוס גדול והבנה שהנה הכול הולך להשתנות. אבל מה הולך להשתנות? את זה קשה לראות כשסביבנו יש סערה כזו.

תפקידי בחדר הגישור הוא לסייע לכם לנסות ולראות את העתיד ברגע הזה שבו אתם לא מצליחים לדמיין יותר מאשר את השבוע הקרוב.

ולמה זה כל-כך חשוב? כדי שתצליחו לקבל החלטות נכונות לכם לא רק לפי מה שמתרחש כרגע בחייכם אלא כאלו שיתאימו גם לעתיד.

שאלות מעוררות מחשבה בחדר הגישור

הנה מספר שאלות לדוגמה שאני שואלת את המגושרים שלי בתהליך הגישור ואני מעלה אותן פה גם למי שעדיין לא החל בתהליך – אולי הם יצליחו לעורר מחשבות גם בכם.

1. איפה תרצו שהילדים שלכם יתחנכו?

לפעמים מגיעים אליי זוגות עם ילדים קטנים שלא הגיעו לגיל בית ספר עדיין. אני מבררת איתם האם ירצו שהילדים ילמדו בחינוך דתי, ממלכתי, אולי אנטרופוסופי. גם לא לדעת זה בסדר. אבל חשוב לציין גם שכל החלטה עתידית כזו תתקבל על ידי שני ההורים.

2. איפה תגורו בשנים הקרובות?

לפעמים זה נשמע מובן מאליו שההורים ימשיכו לגור באותה עיר בגלל מסגרות החינוך של הילדים. אבל מה קורה אם אחד הצדדים מכיר בן זוג חדש בעיר מרוחקת ועובר לגור בה? חשוב לדבר על זה ולעגן רדיוס מסוים שבו יגורו הילדים עד גיל 18 או עד גיל אחר שיקבעו הצדדים.

3. האם יש לכם פנסיה? קרנות השתלמות? זכויות פיננסיות אחרות?

זכויות פיננסיות וסוציאליות זה  מושג שנשמע לנו רחוק כל-כך. אבל זה נושא חשוב מאין כמותו. לא פעם אצל זוגות נשואים – צד אחד עובד יותר והצד השני מטפל במשפחה. כך נוצר מצב לא שיווני שצד אחד צבר פנסיה משמעותית הרבה יותר מהצד השני.
במקרה כזה בדרך כלל עורכים איזון משאבים אקטוארי (על ידי גורם מקצועי חיצוני לגישור) ומאזנים את הפנסיות של שני הצדדים בצורה הוגנת.

4. מה מידת הסיוע הכלכלי שתרצו לתת לילדים שלכם לאחר גיל 18?

מדובר בעיקר בזוגות שלהם יש כבר ילדים בגירים. נכון שרשמית הילדים הם בגירים לאחר גיל 18 ואין חובה משפטית לדאוג להם אבל זה בדיוק השלב שבו הם זקוקים לעזרה כלכלית מההורים כדי להתחיל את חייהם הבוגרים, אם להורים כמובן יש את היכולת הכלכלית לכך. כאן יש מקום לשיח ביניכם לגבי איך תרצו שתיראה התמיכה הכלכלית שלכם בילדים עם שחרורם מהצבא או השירות לאומי.

מחשבה נוספת בעניין לגבי זוגות לילדים קטנים - יש זוגות שמחליטים מראש לחסוך יחד סכום מסוים שישמש את הילדים ללימודים באוניברסיטה, חתונה או כל צורך אחר.

5. יש לכם מנגנון קבלת החלטות?

איזה מנגנון תרצו לקבוע כאשר אתם חלוקים בשאלה רפואית הנוגעת לילדים? או לדוגמה מנגנון לקבלת החלטה בעניין מתן טיפול רגשי או פסיכולוגי לילדים.

לאחר הפגישה הראשונה אני שולחת לבני הזוג רשימה של נושאים שעליהם נדבר ונגיע להסכמות בגישור ואני מבקשת מבני הזוג להרהר בה עד הפגישה הבאה. אם עד הפגישה השיח בין בני הזוג יוצר מתח גדול אני מבקשת מבני הזוג שכל אחד יחשוב עם עצמו מה חשוב לו שיקרה ביחס לכל נושא ונושא.

יש עוד המון שאלות שעולות במהלך הגישור גירושין והן חשובות כי הן גורמות לנו לחשוב על העתיד. גם אם זה מערער או מלחיץ, אלו נושאים שחשוב לגעת בהם. וברגע שמתקבלת הסכמה שמעוגנת בהסכם – מגיעה הבהירות והרוגע.

אין לנו דרך לדעת את העתיד – אבל יש נושאים שחייבים להיות מטופלים וגם כשאתם לא מסוגלים לדמיין אותם, אני פה כדי לעזור לכם לפקוח את העיניים.

אני מזמינה אתכם לפנות אליי,
עו"ד סיגל גאיה כסיף - עו"ד ומגשרת

רוצים להתייעץ?

אני פה בשבילכם!

צרו קשר בטלפון 054-4203430

בוואטסאפ - כאן

או פנו אליי בטופס המצורף: