מה עושים עם הבית בגירושין?

אחד הנושאים שמטרידים זוגות בתקופת הגירושין הוא מה יהיה עם הבית. החשש הוא לא רק פרקטי אלא גם רגשי. בית זה המקום הבטוח, היציב, המפגש המשפחתי, החום והזיכרונות. אני פוגשת בחדר הגישור לא מעט זוגות שמתקשים בדיוק בנקודה הזו וזה ממש נורמלי.

מה שעוזר לפעמים זה לדעת אילו אופציות קיימות  וככה קל יותר לראות את הדברים ולקבל החלטות. כשדברים מתבהרים מעט קל יותר לראות את העתיד ולדעת שהבית הוא בעצם המשפחה ואפשר לבנות אותו בכל מקום.

הפעם אני משתפת אתכם במספר אפשרויות שעולות  מעת לעת בחדר הגישור בנושא של הבית:

מה עושים עם הבית בגירושין?

נסטינג

נסטינג הוא רעיון מעניין שהגיע לישראל לפני מספר שנים. בבסיס של הרעיון הבית שבו גרה המשפחה נשאר כפי שהוא ובו גרים הילדים. ההורים מתחלפים ביניהם לפי הימים שקבעו לעצמם. ביום שכל הורה לא נמצא בבית הוא יכול לשכור דירה או יחידת דיור משלו, או לשכור דירה קטנה אחת לשני ההורים. יש כאלו שמעדיפים לגור בזמן הזה אצל המשפחה שלהם. כמובן שסידור כזה מחייב תקשורת טובה בין הצדדים , הוא זמני ונועד לסייע להורים ולילדים להסתגל למצב החדש.

הפרדת מגורים

אופציה נוספת ומוכרת היא שצד אחד בוחר לעזוב את הבית עוד לפני הגירושין. במקרה כזה נכין יחד הסכם הפרדת מגורים בהסכמה. ההסכם הזה חשוב כדי שאף צד לא ייפגע מהמהלך והזכויות על הבית יישמרו לשני הצדדים.
שימו לב, אם אתם עומדים לפני גירושים ומתכוונים לעזוב את הבית – חשוב להתייעץ קודם עם עורך דין.

העברה אגב גירושין

זה למעשה השלב הבא של הפרדת המגורים. צד אחד רוכש מהצד השני את חלקו בבית אגב גירושין. כמובן שגם פה הדבר צריך להיעשות בהסכמה של שני הצדדים. יש מספר דברים שחשוב לדעת בנושא. כמו למשל שמהלך כזה פטור ממסים ושניתן לבצע אותו כחלק מאיזון משאבים בין בני הזוג.

בכובעי הנוסף אני עוסקת בתחום המקרקעין ואם עולה הצורך, אני מלווה את הצדדים בהליך ההעברה אגב גירושין ביניהם.

מכירה לצד ג'

לפעמים הצדדים בוחרים ללכת על התחלה חדשה בכל המובנים ומעדיפים למכור את הבית הקיים. כמובן שלפעמים השיקול הוא גם כלכלי. מכירה כזו יכולה לסייע לשני הצדדים לרכוש לעצמם בית חדש ולהתחיל במקום חדש.

השכרה לצד ג'

ומה עושים אם מתקשים לקבל החלטה לגבי הבית? מצב נורמלי והגיוני בהחלט. ישנם זוגות שמעדיפים לתת לזמן לעשות את שלו ולא לקבל החלטות לגבי הבית עדיין. לכן הם בוחרים להשכיר את הבית לצד שלישי. גם פה חשוב לסגור הסכם מסודר בין הצדדים, לדאוג למנגנונים מתאימים במקרים שאין הסכמות, לקבוע תקופה מסוימת לשכירות ולבחור בדיירים שמקובלים על שני הצדדים. את הסכום החודשי הצדדים יכולים לחלק ביניהם או שהוא נכנס לחישוב של איזון המשאבים.

 

כשיודעים מראש מה האופציות הניצבות בפנינו קל יותר לראות את הדברים בבהירות, במיוחד בתקופה כזו סוערת. אני שמחה לסייע לזוגות שמגיעים אליי גם בעניין מכירת הבית אם יש צורך וגם ברעיונות שעוזרים לעשות סדר בראש. כמובן שההחלטה בסוף היא רק שלכם והיא תמיד תהיה זו שהכי נכונה לכם.

מוזמנים לפנות אלי לשיחת ייעוץ.
סיגל גאיה כסיף - עורכת דין ומגשרת 
054-4203430

Photo by Tierra Mallorca on Unsplash

 

רוצים להתייעץ?

אני פה בשבילכם!

צרו קשר בטלפון 054-4203430

בוואטסאפ - כאן

או פנו אליי בטופס המצורף: