לטפל בעצמנו בתקופת הגירושין

תקופת הגירושין יכולה לפעמים להיות כמו סופת טורנדו של רגשות.

לא משנה אם הבשלתם עם המחשבה במשך תקופה מסוימת או אם בן הזוג הפתיע אתכם והחליט שהוא רוצה להתגרש, זו תמיד תקופה של שינויים גדולים שמביאה איתה כאוס רגשי. אני פוגשת את הזוגות לפני הגירושין ולא פעם אני רואה את הסערה הזו מולי.

אני רוצה רגע להרגיע בשלב הזה – המצב הזה הוא נורמלי והגיוני והוא גם זמני. לוקח זמן להתרגל למצב החדש והזמן מסייע לדברים ליפול במקום.

לטפל בעצמנו בתקופת הגירושין

הפעם אני רוצה להציג נקודה נוספת למחשבה – איך אתם יכולים לדאוג לעצמכם בתקופה הכל כך מאתגרת הזאת.

מי שמניע את התהליך, עושה שיעורי הבית ומקבל החלטות זה אתם. לכן חשוב שתגיעו לחדר הגישור עם אנרגיות ועם כוחות להתמודד עם התהליך.

בדיוק כמו שבמטוס מבקשים מכם להניח קודם כל את מסכת החמצן עליכם לפני הילדים במצבי חירום, בדיוק ככה בגירושין.
אם אתם לא תהיו חזקים, כל הבית ירגיש את זה.

ושלא תבינו לא נכון – לא מדובר בהדחקה של הרגשות אלא בלמצוא דרך לאוורר ולפרוק אותם במקום הנכון ולקבל עצות מקצועיות מהאדם המתאים כדי לחזור מחוזקים.

טיפול רגשי מניע תהלכים

לא מעט מגושרים שלי מגיעים אליי במקביל לטיפול רגשי שהם עוברים. אם אני מזהה בתהליך מגושר עם קושי רגשי רב – ראשית אשקף לו שזה מאוד נורמלי ואברר אתו אם הוא היה רוצה לנסות לפנות לקבלת טיפול רגשי כדי לקבל מעטפת נכונה בתקופה המאתגרת הזאת. זו כמובן המלצה בלבד וכל אחד בסופו של דבר צריך להקשיב לעצמו ולבחור מה שנכון לו, אבל אני נוכחת בכל פעם מחדש איך טיפול רגשי מסייע מאוד למגושרים בתקופה הכל כך טעונה הזו, מחזקת אותם ומביאה אותם בשלים יותר לקבלת החלטות בתהליך הגישור .

זמן לעצמנו

קורה לא פעם שלמגושרים אין פניות רגשית להתחיל טיפול וזה בסדר גמור. כאמור, כל אחד ומה שעובד ונכון לו באותו רגע.
אבל יש דרכים נוספות לטפל בעצמנו. לפעמים מדובר רק בלקחת פסק זמן מכל הבלאגן. זה יכול להיות לקחת יום חופש מהעבודה ולנסוע עם חברה לים, חופשה קצרה עם הילדים או אפילו בהייה בסדרה שאתם אוהבים.
הרעיון הוא לראות ולחמול את עצמנו בתוך התהליך ולהבין שאנחנו עוברים פה דבר גדול ולתת לעצמנו גם זמן מנוחה וזמן לעבד את הדברים.

להקשיב לעצמנו

בתקופה כזו קל לפעמים להיסחף בזרם ולא לשים לב לצרכים ולקצב שלנו. אני תמיד אומרת שלכל מגושר ומגושרת יש הקצב שלהם. אם אתם מרגישים שהתהליך מהיר מדי, חשוב מאוד להשמיע את הקול הזה בחדר הגישור ולבחון איפה זה פוגש את הצד השני על מנת שנערוך סיעור מוחות ותיאום ציפיות סביב הקצב של הגישור ואסייע לכם להגיע להסכמות סביב נושא חשוב זה.
מצרפת כאן לנוחיותכם קישור לפוסט שעוסק בסוגיית הקצב בחדר הגישור

בכל מקרה הרבה מעבודת הגישור נעשית במרווחים שבין הפגישות בין אם כדי לעשות שיעורי הבית ובין כדי לאפשר לצדדים להדהד את המחשבות ולעיתים הצדדים בעצמם בוחרים לפתוח מרווחים בין הפגישות כדי לאפשר לתהליך לחלחל בתוכם.

כמו תמיד, חשוב לי להזכיר שאין נכון או לא נכון ולכל אחד יש את הדרך שלו לעבור את התקופה הלא פשוטה הזאת. רק כדאי לזכור שכל רגש בתקופה הזו הוא לגיטימי ואם אתם מרגישים לפעמים שזה קצת יותר מדי, זה ממש בסדר ואפילו רצוי לעצור רגע ולבחון איך אתם יכולים לדאוג לעצמכם בתהליך הזה.
בסופו של דבר זה מסייע לכולם – למשפחה, לתהליך וכמובן שלכם.

שלכם,
עו"ד ומגשרת - סיגל גאיה כסיף
054-4203430

Image by vined mind from Pixabay

רוצים להתייעץ?

אני פה בשבילכם!

צרו קשר בטלפון 054-4203430

בוואטסאפ - כאן

או פנו אליי בטופס המצורף: