חשיבות הטיפול לצד גישור לגירושין

בחדר הגישור קורים תהליכים טובים וחשובים. המגשר המטפל הרגשי שלצדי ואני יודעים לעזור לבני הזוג לנווט, לרכוש כלים ולייצר תקשורת ביניהם. אבל יש דברים שהם מעבר לתחום המקצועיות והאחריות שלנו כמגשרים. אני מדברת על טיפול רגשי. בין אם לשני בני הזוג, לאחר מהם או לילדים.

הפעם אני רוצה לספר לכם על חשיבות הטיפול הרגשי מהזווית שלי

לראות את עצמי ושיראו אותי

בחדר הגישור אנחנו עוסקים ביחסים שבין בני הזוג. בתקשורת הישנה שהייתה בתוך הזוגיות וממנה אנחנו נפרדים, ובתקשורת החדשה והבריאה כשני הורים פרודים, שאותה אנחנו בונים.
הנגיעה בצדדים הרגשיים בחדר הגישור היא בהקשר של הזוגיות והפרידה והיא לא ברמה האישית. חדר הגישור הוא מקום ניטרלי והוא לא עוסק ברגשות של צד אחד באופן חד צדדי.

אם עולים בחדר הגישור קשיים רגשיים ומטענים שבהם יש לטפל, אנחנו יודעים לזהות זאת ולהמליץ לאחד הצדדים או לשניהם לפנות לטיפול רגשי. זה יכול להיות פסיכולוג או כל מטפל אחר שבן הזוג מתחבר אליו. העבודה הרגשית הזו בנפרד חשובה להתפתחות האישית ובהרבה מקרים היא מקדמת מאוד גם את התהליך שקורה בחדר הגישור עצמו.

ראיתי בעצמי הורים שהיו עסוקים בלהיות קורבן של הנסיבות, שהתכנסו בתוך הכעס שלהם והביאו הרבה ממנו אל חדר הגישור. כשאדם כזה עובד על עצמו במישור הרגשי בטיפול, הוא מרגיש ראוי, הוא בחר לטפל בעצמו והוא מצליח לראות את היכולות שלו. את האנרגיה הבריאה הזו הוא מביא אל חדר הגישור ושם דברים מתקדמים כבר הרבה יותר מהר ובכיוון הנכון.

טיפול רגשי לילדים

הילדים הם חלק חשוב מאוד בתהליך הגישור. למעשה רוב הזוגות שמגיעים להליך גישור לגירושין מגיעים בגלל הילדים. בגלל רצון לסיים את הקשר יפה ועם כמה שפחות מהמורות בשביל הילדים. ההסכמות הכי משמעותיות שאליהן מגיעים בחדר הגישור קשורות ישירות לילדים.
המעמסה הרגשית שיושבת על הילדים בגלל גירושי ההורים מוסיפה גם היא משקל כבד בתהליך הגישור.
לכן לעתים במהלך הגישור עולה גם הצורך לסייע לילדים בעזרת טיפול רגשי וכך להקל גם על ההורים בידיעה שהילדים שלהם מטופלים בצורה מקצועית וחווים את האירועים בצורה בריאה יותר.

איך מספרים לילדים?

טיפול רגשי הוא גם דרך טובה לסייע להורים לספר לילדים על הגירושין.
זו תקופה עמוסה במטענים ורגשות, נראה שהכול נפיץ. הרגע שמספרים לילדים על הפרידה הוא רגע לא קל להורים ולא תמיד הם יודעים כיצד לעשות זאת נכון.
במקרה הזה הדרכת הורים יכולה לתת כלים חשובים להורים ולפעמים אפשר גם ליזום פגישה משותפת של כל המשפחה עם מטפל רגשי ובה לספר לילדים.
מטפל רגשי מיומן יידע להתאים את רמת השיחה והפירוט לגילאים של הילדים. הוא יידע לכוון ולהסביר בדיוק מה שצריך, לא פחות ולא יותר.

לא מזמן פגשתי זוג שהיה במתח רב מאוד לפני שסיפרו לילדים. נראה שהם לא מצליחים להתקדם בגישור והמתח הורגש באוויר. לאחר הפגישה עם המטפל הרגשי שבה סיפרו לילדים בצורה מבוקרת ומקצועית על הפרידה, הורגשה הקלה משמעותית בבית. ההורים, בהנחיית המטפל, הקדישו זמן לענות על השאלות של הילדים ולמרות המועקה שבפרידה, כולם הרגישו שהסדר חזר לבית. תחושת ההקלה הזאת הורגשה מאוד גם בחדר הגישור ונראה שהפגישות התקדמו בצורה טובה יותר אחריה.

בסופו של דבר, כמו שאני תמיד נוהגת לומר למגושרים שלי – הבחירה היא רק שלכם, הדרך היא רק שלכם. אני יכולה רק להביט מהצד ולתת זווית נוספת והמלצה טובה. טיול רגשי הוא ללא ספק המלצה שמתאימה לזוגות רבים שאני פוגשת. אני רואה כמה טוב טיפול כזה עושה לתהליך הגירושין וכמה הצדדים מרגישים שלמים יותר בזכותו. לא משנה אם מדובר בטיפול פסיכולוגי, סדנת העצמה או כל טיפול אישי אחר – העיקר לקחת אחריות על עצמנו ולרצות לשפר את המצב.

הטיפול לצד גישור גירושין

רוצים להתייעץ? אני פה בשבילכם!

צרו קשר בטלפון 054-4203430

או בטופס הצור קשר המצורף:

 

  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

אולי יעניין אותך לקרוא גם: