תמיד אפשר לתקן – סיפור מחדר הגישור

כשאני כותבת על המתרחש בחדר הגישור, מצטיירת אולי תמונה של זוגות שבאים יחד לחדר הגישור בשלים ומוכנים. או אולי כאלה שהיו זקוקים לקצת זמן הבשלה אבל ידעו שאת הגירושין שלהם הם רוצים לעבור בתהליך משותף של גישור.

אבל זה לא תמיד ככה. לא תמיד חדר הגישור הוא התחנה הראשונה בדרך לגירושין.
הפעם אני רוצה לספר לכם על זוג שהתחיל הכי רחוק מגישור וסיים את הדרך בהסכם מכבד והוגן ואפילו עם יכולת לנהל שיחה משותפת. כדי שתבינו למה זה לא מובן מאליו, אסביר מה בדיוק קרה פה.

תמיד אפשר לתקן - סיפור מחדר הגישור

הכול שגרתי עד ש...

מדובר על זוג שהיה נשוי לא מעט שנים ולהם שני ילדים משותפים. על פניו נראה שהיחסים היו סבירים בבית והם קיימו חיי משפחה די נורמטיביים. העניין הוא שלאישה היה בעצם רומן מתמשך לאורך מספר שנים. יום אחד הבעל התחיל לחשוד והחל לחקור את העניין בעצמו. הוא שם לב להתנהגויות חשודות והחליט לפתוח את הנושא.
האישה הודתה בכך מיד והסבירה שהצורך הזה הגיע מתוך חסך קשה שהיה לה במערכת היחסים. אין פה עניין של מי צודק ומי נפגע יותר, זה סיפור מורכב והוא קורה לזוגות רבים. העניין פה הוא שהאישה הבינה שזו הזדמנות להוציא הכול ולצאת לדרך חדשה.

בנקודת זמן  הזו הבעל היה פגוע מאוד ולא היה פנוי לשום סוג של תקשורת עם האישה.
הכאב על השקר המתמשך הוא זה שקבע את הטון והוא החליט להגיש בקשה ליישוב סכסוך בבית המשפט. לא אכנס לפרטים אבל ברור שבמקרה כזה הלהבות גבוהות והכאוס רב. ביקור אחד בבית משפט הופך לשניים ולדיונים רבים בהמשך. ההוצאות הכספיות על עורכי דין גבוהות ומפח הנפש לכל המשפחה גדול.

מה עושים כשמתעייפים?

אז איך אפשר בכלל להגיע ממצב כזה לתקשורת? לישיבה בחדר אחד ושיחה משותפת?
הדרך לא פשוטה בכלל אבל אפשרית ותלויה כמובן ברצון הטוב של הצדדים.

אני פגשתי את הצדדים כשנתיים לאחר שהחל הסיפור. הם הגיעו אליי עייפים ומיואשים מתהליך ארוך ומייגע. הכעס עדיין היה שם אבל לצדו הבנה שכל הצדדים יוצאים נפגעים בסיפור הזה.
במקרה הזה הזמן ריפא במעט את הפגיעה ובחדר הגישור הצדדים בחרו לגעת בכעסים והמתחים של הסיפור הכואב.
כשהצדדים התחילו לדבר, עלה הסיפור של החסך ביחסים שלהם. שניהם הודו שלמרות השגרה, היחסים שלהם לא היו טובים. הם לא ראו אחד את השני והיו עסוקים מדי בעבודה ובילדים והזניחו את הזוגיות שלהם. הבעל עדיין כעס על הבגידה אבל לאט לאט התחיל להבין מאיפה זה הגיע. כמובן ששניהם לקחו אחריות מלאה על המצב אליו הם הגיעו ואוורור הרגשות והכאב אפשר להם לפתוח שיח על הצרכים של כל אחד ואיך הם יבואו לידי ביטוי בהסכם הגירושין המתגבש.

החיים הם לא סרט של דיסני ועד כמה שהיינו רוצים סוף ורוד ומתוק שבו שני הצדדים יוצאים מחובקים וחברים טובים, המציאות מורכבת יותר. אבל מה כן קרה? שני הצדדים הבינו שהמלחמה ביניהם גבתה מחירים כבדים, שניהם הבינו שהכי חשוב זה לדאוג שמעכשיו הם והילדים ייפגעו כמה שפחות ושאפשר לדבר ולנהל תקשורת של זוג הורים גם אחרי הגירושים.

אבל יש בכל זאת סוף טוב, והוא ההבנה שגם כשהמצב נראה קשה עדיין אפשר לשנות ולתקן.

צריכים להתייעץ? מוזמנים לצור קשר!
סיגל גאיה כסיף עו"ד-מגשרת
054-4203430

Image by bess.hamiti@gmail.com from Pixabay

רוצים להתייעץ?

אני פה בשבילכם!

צרו קשר בטלפון 054-4203430

בוואטסאפ - כאן

או פנו אליי בטופס המצורף: