סיפור על תהליך גישור גירושין מהיר במיוחד

כמה זמן אורך תהליך גישור לגירושין?

את השאלה הזאת אני נשאלת לפחות פעם בשבוע. התשובה היא שאין באמת תשובה לשאלה הזו. בדיוק כמו לשאול כמה עולה אוטו, יש המון משתנים בתהליך. דבר אחד בטוח – זה מאוד תלוי במגושרים עצמם, במוכנות ובנכונות שלהם לסיים את הנישואין בשלום וכן בהתכווננות וברצינות שלהם בהכנת “שיעורי בית”.

ישנם זוגות שצריכים זמן הבשלה ארוך, הם יכולים להגיע לפגישה ראשונה אחת ולאחריה הם יזדקקו לשבועיים שלושה עד הפגישה הבאה. הזמן שבין הפגישות הוא משמעותי ויקר ערך שכן הוא מאפשר לאסימונים ליפול ולתובנות לחלחל וגם הוא מאפשר לאסוף נתונים ולעבד אותם..

 

הפעם אני רוצה לספר לכם על זוג שהגיע להסכמות בתוך 2 פגישות גישור לגירושין בלבד,
כאשר הפגישה השלישית הייתה למעשה פגישת החתימה על ההסכם.

איך זה קורה ומתי זה מתאפשר?

פגישה ראשונה – עושים סדר

לפגישה הראשונה הגיעו בני הזוג עמוסים במטענים רגשיים. הם סחבו איתם שנים של קשיים בזוגיות, של כעס אחד על השני ובעיקר תסכול גדול מהמצב אליו הגיעו אחרי שנות נישואים ארוכות.
זו הפגישה שבה הם בחרו לשחרר קיטור. בתום הפגישה הרגישו שניהם  שהם בשלים להתקדם ושהם לא רוצים להמשיך לחיות כך,. זה התאפשר רק אחרי שפרקו את המטענים –. זו הייתה אמירה החלטית מהלב. החלטה שהיא כלל לא מובנת מאליה והם אזרו אומץ ואמרו זאת בקול. מנקודה זו הוקל להם, הם שינסו מותניים ועברו לשלב הפרקטי יותר.
בני הזוג קיבלו “שיעורי בית” – רשימה של נושאים שעליהם יצטרכו להסכים: לבחון את הוצאות הילדים והוצאותיהם האישיות, להרהר במזונות, לחשוב על זמני השהות של כל אחד מהם עם הילדים, על מכירת הדירה, חלוקת החובות, הלוואות ועוד.
הם החליטו לנסות שעיקר העבודה שלהם תהיה בבית ולא בחדר הגישור וכך יחסכו זמן וכסף על תהליך הגישור. הם החליטו שייקחו את הפרויקט הזה בשתי ידיים ויחזרו לפגישה הבאה מוכנים.

פגישה שנייה – מגבשים הסכמות

בני הזוג הגיעו בפעם השנייה לחדר הגישור מוכנים עם מסמך (צ’ק ליסט) שבו ריכזו את רוב הנושאים שלגביהם הם נתבקשו להתייחס. ההרגשה הייתה שלמען הצלחת התהליך כל צד מוכן היה להתגמש ולוותר מעט כי המטרה היא משותפת: לסיים את הקשר במהירות ועם מינימום נזק לילדים, וכמובן מינימום חיכוכים ומריבות ובמינימום עלויות

בני הזוג ניצלו את הזמן שבין הפגישות היטב – הם הצליחו לשבת ולדבר והיו מאוד פרקטיים. למשל הם הצליחו להחליט מה יעשו ברכוש המשותף ומה יהיו ההוצאות של כל אחד מהם לאחר הגירושים. הם הרגישו שיש מספר קטן של נושאים מסוימים שלגביהם הם פשוט לא מצליחים להגיע להסכמה. שניהם החליטו יחד שבמקום לריב ולהתווכח על הנושאים האלו, הם יביאו אותם חזרה לשולחן הגישור, וכך היה.
בפגישה הזו הצליחו בני הזוג לפרק את המוקשים סביב הנושאים המועטים שנותרו פתוחים  ולהגיע לפתרון גם לגבי נושאים אלו ומכאן הדרך הייתה סלולה להסכם הוגן ומכבד לשני הצדדים ולמשפחה בכללותה.

וקצת על האווירה בחדר: דווקא אחרי שבני הזוג הצליחו להגיע להסכמות, הם התפנו לראות אחד את השני. הם החמיאו אחד לשני על ההורות, על הנדיבות, על ההוגנות והודו על מה שהיה וכך הרגישו מוכנים לשלב הבא בחייהם.

הסכם הגירושין

זה השלב שבו אני קיבלתי “שיעורי בית” – כתיבת הסכם גירושין שמעגן בתוכו את כל ההסכמות שאליהן הגיעו בני הזוג. בעת הכנתו, ההרגשה הייתה שההסכם התאים להם ולצורכי המשפחה ממש כמו כפפה ליד.

הפגישה השלישית – החתימה על הסכם הגירושין

כמו שהבנתם, הפגישה הזו הייתה הקצרה מכולן. בני הזוג חתמו על הסכם שאותו הם למעשה גיבשו בעצמם, קראו אותו מראש, התייעצו לגביו והגיעו שלמים ומוכנים לחתימה.
בתהליך קצר אך ממוקד וענייני, הם הצליחו לעבור תהליך משמעותי מאוד של פריקת מטען, הבנה וקבלה של המצב והגעה להסכמות.

אז האם זה אפשרי אצל כולם? זה כמובן תלוי. בתנאי ששני הצדדים מסוגלים לנהל תקשורת ביניהם, מבינים את המטרה המשותפת, ונכנסים לתהליך עם גמישות ואנרגיה של עשייה.
ואני? גאה בשני מגושרים יקרים שגם בתוך סיטואציה לא קלה בחייהם הצליחו לשמור על מיקוד ועשו עבודה משותפת שתשלח אותם בטוב לשלב הבא בחייהם.

לקריאה נוספת: חשיבות פגישת הגישור הראשונה

 

Image by Gerd Altmann from Pixabay