בואו נדבר על הילדים
זה לא סוד שלחדר הגישור מגיעים בעיקר זוגות שהם הורים לילדים. כאשר מדובר בזוג ללא ילדים שמעוניין להתגרש, ברוב המקרים זה יהיה פשוט יותר.
אחת הסיבות העיקריות שזוגות מעוניינים להתגרש בדרך של גישור היא כדי למזער ככל שניתן את הפגיעה בילדים. ואכן, הילדים הם נושא שנוגעים בו לא מעט בחדר הגישור.
הנה כמה נקודות למחשבה:

טובת הילדים
לחדר הגישור מגיעים הזוגות לפעמים עם רצונות מוגדרים – למשל לגבי זמני שהות עם הילדים. זה מגיע מתוך רצון שלנו כהורים להמשיך להיות נוכחים בחיי הילדים כמה שיותר. אבל לא תמיד זה באמת נכון לילדים או לבני הזוג עצמם. לפני מספר שנים פגשתי זוג שלאב היה עסק מאוד מצליח ועבד כל יום עד שעות מאוד מאוחרות בערב והאם הייתה זו שטיפלה בילדים.
כאשר הם החליטו להתגרש הילד הקטן ביותר היה בן 4. האב חשב בהתחלה לנסות להתחיל בזמני שהות שווים. תוך כדי השיחות בחדר הגישור עלה הקושי הצפוי של האב לזפזפ בין הילדים והעבודה ולאחר חשיבה וסיעור מוחות משותף הוא החליט להתחיל עם יומיים בשבוע בהם הוא יאסוף את הילדים מבית האם בשעה 18:00. כך הסכימו הצדדים "לחסוך" מהילדים זמן שהייה מיותר עם בייביסיטר ובמקום זאת בימים בהם הילדים שוהים עם האב הוא יאסוף אותם מבית האם ב-18:00 והמזונות יגדלו בהתאמה. במסגרת סיעור המוחות עלתה שאלת טובת הילדים – האם זה נכון עבורם שפעמיים בשבוע הם ישהו עם בייביסיטר מתום הלימודים (13:00) ועד השעה 18:00 או האם עדיף שהם ישהו עם האם (שממילא פנויה בשעות האלו) ואשר תתוגמל על כך בתמורה למזונות גבוהים יותר.
זה ממש לא פשוט לקבל החלטה כזו. אבל כששמים את טובת הילדים לפני הכול – זה עוזר להבין את הדברים כמו שהם ולקבל החלטה נכונה.
לזכור למה אנחנו פה
לפעמים במהלך הגישור הרוחות סוערות ואפילו סוערות מדי. שני הצדדים נושאים מטענים רגשיים של שנים ולא מצליחים לנהל אפילו שיחה פשוטה ביניהם. וכן, יש גם פיצוצים והכרזה שאי אפשר להמשיך בתהליך כי הכעס והתסכול פשוט גדולים מדי.
מניסיון ברוב המקרים אני רואה את הזוגות האלה הולכים הביתה, נרגעים ונותנים לסערה לשכוך. מה שעוזר בסופו של דבר לצדדים לחזור לחדר הגישור ולהצליח לסיים את התהליך הוא לזכור למה הם הגיעו לפה מלכתחילה. כאשר הם נזכרים מה היא האלטרנטיבה במקרה שהם לא יצליחו לשים בצד את הכעסים שלהם – צפויה פגיעה רב מערכתית בהם ובילדים, ומהמקום הזה הם מצליחים להתקדם.
מתי מספרים לילדים
עוד זווית חשובה שעולה בחדר הגישור היא מתי ואיך לספר לילדים. יש זוגות שמחכים ממש עד לרגע האחרון, במיוחד כאשר מדובר בילדים קטנים. ויש כאלו שמרגישים שהילדים הבוגרים שלהם כבר מבינים לבד מה קורה מאחורי הקלעים ובוחרים לספר להם כבר במהלך הגישור. הנושא מאוד רגיש ואני תמיד ממליצה לקבל ייעוץ בטרם מחליטים מתי ואיך לספר לילדים. חשוב להתייעץ אם זה עם מטפל שמכיר כבר את המשפחה או עם מדריכת הורים עם התמחות בפרידה וגירושין שתדע איך לסייע לצדדים לפי חתך הגילאים של הילדים.
תהליך הגירושין הוא שלכם, התוצאה צריכה להיות בחירה נכונה לחיים החדשים שתרצו. גם הילדים הם חלק מהחיים האלו ולכן תהליך הגישור עוסק לא מעט בהם. אז אם בחרתם להתגרש בשלום כדי לשמור עליהם עד כמה שניתן – תחמיאו לעצמכם על הבחירה.
מוזמנים לצור קשר,
מגשרת ועו"ד סיגל גאיה כסיף
054-4203430
Photo by Giu Vicente on Unsplash