מה עושים כשהגישור תקוע?

גישור לגירושין הוא תהליך עמוס ברגשות. כמעט בכל הליך משפטי מעורב רגש – בחתימה על הסכם שותפות עסקי, בקניית דירה, בהסכם ממון וצוואות. אבל בגישור לגירושין אפשר להגיד כמעט בוודאות שיש את מטען הרגשי הגדול ביותר. הזוגות שמגיעים לנקודה הזו עברו שנים רבות של קושי, כעסים, מריבות והמון המון רגשות שהצטברו.

בניגוד לתהליכים משפטיים אחרים שאפשר לשמור בהם יותר על "ביזנס", בגישור לגירושין הרגש משתלט לפעמים ולכן הגישור לא תמיד הולך חלק ולפעמים הוא פשוט נתקע.

Image by Med Ahabchane from Pixabay (1)

אז מה עושים כשגישור נתקע? הנה כמה רעיונות 

וכמובן שבמציאות עולים לפעמים פתרונות יצירתיים אחרים, כל זוג ומה שעובד בשבילו.

הזמן הוא הרופא הטוב מכולם

הקלישאה נכונה – הזמן הוא הרופא הכי טוב ולפעמים כשנראה שאין שום מזור צריך לתת לזמן לעשות את שלו. כשאני נתקלת בחדר הגישור בסיטואציה שבה שני הצדדים לא מסוגלים להגיע להחלטה או כשהם חווים מבוי סתום – אם בגלל כעס או בגלל חשש וחוסר החלטיות, אנחנו עושים סדר. יחד מבינים איפה המחלוקת והקושי, ואז רגע משחררים –  ובעצם בוחרים שלא לבחור לעת עתה. הרבה פעמים אני מציעה לצדדים לא להחליט מתוך בלבול וסערת רגשות אלא ללכת הביתה ורגע לנשום.

הזמן הזה שבין הפגישות עושה פשוט קסמים. כשהרגשות נרגעים לעיתים צד יכול לראות את המצב בצורה בהירה וברורה יותר. ואכן, לא מעט פעמים בפגישה הבאה אני מגלה צדדים מרוככים יותר שמצליחים לקבל החלטה על נושא שרק בפגישה הקודמת הסעיר את הרוחות. מי פתר את הבעיה? הצדדים בעצמם, בסיועו המרפא של הזמן.

פגישות נפרדות עם כל אחד מהצדדים

פתרון נוסף למצב של תקיעות בתהליך הוא לדבר עם כל צד בנפרד. לפעמים התהליך נתקע כי יש רגשות שהצדדים לא מצליחים לשחרר בחדר הגישור. כשאני מזהה נקודה כזו, אני מבקשת מהצדדים שנצא לפגישות נפרדות. אנחנו מקפידים על איזון ואני מאפשרת לשניהם לקיים פגישה כזו. כאשר כל צד יכול לדבר בגילוי לב על מה חשוב לו שיקרה באמת, שלא בנוכחות הצד השני – ואז אותו הצד מצליח לדייק את עצמו וגם לי קל יותר להבין מה הצורך האמיתי שלו. לאחר מכן אנחנו ממשיכים את התהליך יחד ובמקרים רבים מגלים שכעת, אחרי שהבנו מה חשוב לכל אחד מהצדדים, התהליך  "זורם" יותר טוב.

לקבל פרספקטיבה בחוץ

בחדר הגישור נוכחים שלושה – שני הצדדים ואני. אנחנו מדברים יחד ונוגעים בכל הסוגיות הקשורות להסכם הגירושין, ולפעמים, לפני קבלת החלטות כשקיימות הרבה מאוד התלבטויות, אני בודקת עם כל אחד מהצדדים אם מרגיש לו נכון להתייעץ עם אדם חכם ומנוסה שהוא סומך עליו שיוכל לשפוך אור על סוגיה שקיימת התלבטות לגביה.

לעיתים עצה מאדם חכם שאפשר לסמוך עליו יכולה להעניק בהירות ופרספקטיבה חדשה. זה יכול להיות הורה, חבר טוב או מטפל. כשאנחנו כועסים, מאוכזבים ומתוסכלים – קשה לנו לבחור נכון. הבחירות שלנו הן מצומצמות ונקודתיות ומתבצעות מתוך הכעס והרוגז ולא מתוך שיקול דעת וראיית התמונה בשלמותה. אדם חכם שחפץ ביקרנו יוכל "להחזיר" אותנו למסלול ההיגיון כדי שנוכל לקבל החלטה מושכלת ונבונה ולא להיות קורבן לכעס ולתסכול שלנו.

יש כמובן עוד דרכים רבות ויצירתיות לסייע לתהליך גישור תקוע. צריך לזכור שהפתרונות מגיעים מהזוג עצמו שמכיר את הדינמיקה ביניהם הכי טוב.

בכל מקרה, כל עוד יש רצון טוב לפתור את המחלוקות בדרכי שלום ולהגיע להסכם מכובד והוגן, יימצא פתרון שיעזור לתהליך להתקדם.

מוזמנים לצור עימי קשר,
עו"ד ומגשרת סיגל כסיף
054-4203430

 

רוצים להתייעץ? אני פה בשבילכם!

צרו קשר בטלפון 054-4203430

או בטופס הצור קשר המצורף:

 

  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.