גישור לגירושין: מה עושים פה ומה לא
כשזוג חי יחד בטוב אין לו שום סיבה להכיר את תפקידה של המגשרת, בדיוק כמו שזוג ללא ילדים לא מכיר גני ילדים. ויום אחד, אחרי משבר במערכת היחסים, מגיע הרגע שבו נזקקים בני הזוג למגשרת לגירושין ולא תמיד הם מבינים מה מהות התפקיד ומה עושים בחדר הגישור.
לאורך שנותיי כמגשרת לגירושין אני שומעת המון שאלות שעולות כבר בשיחת הטלפון הראשונה. אני עונה ומסבירה לצדדים בדיוק מה התהליך שיעברו איתי. תיאום הציפיות הזה חשוב מאוד לתחילת התהליך כי הוא מונע אי הבנות בהמשך.
בפוסט הפעם אני עושה סדר ומפרידה בין מה שאנחנו עושים יחד בחדר הגישור ובין מה שלא.

מה כן עושים בגישור לגירושין?
פותחים ומבררים את כל הצרכים של כל אחד
לגישור מגיעים עם המון מטענים רגשיים, המון כעסים אחד כלפי השני. הכעסים האלו מחביאים תחתם צרכים אמיתיים אבל קשה מאוד לראות אותם בתוך כאוס הרגשות. בחדר הגישור אני מאפשרת לצדדים לפרוק ולהוציא את הרגשות והמטענים שלהם, שכבה אחרי שכבה. ככה אנחנו מגלים למשל שמתחת לכעס יש תסכול ופחד לאבד את המשפחה והילדים, חשש לא להסתדר כלכלית וגם כאב על קשר שנגמר.
כאשר הצרכים האמיתיים יוצאים החוצה, קל יותר לתת להם מענה בהסכם הגירושין המתגבש.
לומדים לייצר תקשורת בריאה יותר
במערכת יחסים לא תקינה התקשורת מתערערת ולפעמים אפילו לא קיימת כלל. כמובן שזהו מצב בלתי נסבל בבית ולא סתם הרי הגיע הזוג לחדר הגישור. אבל כעת הצדדים נמצאים בפתחה של מערכת יחסים חדשה – הורים גרושים. זו מערכת יחסים שמחייבת תקשורת בריאה וטובה – עדכון הדדי לגבי הילדים, קבלת החלטות שגרתיות והתמודדות עם שינויים לא צפויים.
בחדר הגישור לומדים הצדדים תוך כדי התהליך לתקשר ביניהם כך שלאחר הגירושין יוכלו להמשיך לתקשר ולפעול אחד מול השנייה באופן עצמאי.
מכינים הסכם גירושין מכובד והוגן
בסופו של תהליך הגישור יוצאים הצדדים עם הסכם גירושין מכבד והוגן שנוצר יחד לפי הרצונות והצרכים של כל המשפחה. ההסכם הוא למעשה התוצר הסופי של התהליך – הוא משפטי לכל דבר ועניין, אבל השאיפה שלי היא תמיד שהצדדים לא יצטרכו לשלוף אותו כלל אלא יסתדרו ביניהם עם כל מה שהשגרה מביאה איתה.
מה לא עושים בגישור?
גישור הוא לא בוררות
זה מסר שאני מבהירה כבר בשיחה המקדימה עם שני הצדדים. לפעמים המטען הרגשי כל-כך גדול ושני הצדדים לא מצליחים לדמיין את עצמם מתקשרים ביניהם בכלל. לכן הם מגיעים עם ציפייה שאני אעביר את המסרים ביניהם או לפעמים אפילו אהיה הבוררת ואקבע מי צודק. בגישור אין צודק או לא צודק, יש הרבה קושי והרבה נושאים טעונים שצריך לפרק, ואני פה כדי לעזור לצדדים לעשות זאת בעצמם.
גישור הוא לא ייעוץ משפטי
גישור גירושין הוא תהליך ניטרלי שבו אני לא מייצגת אף צד. אני כעו"ד לא יכולה לתת ייעוץ משפטי. אני כן עורכת לצדדים בוחן מציאות משפטית, אבל אם זכותו של צד מקופחת ועולה הצורך – אני מפנה את אותו הצד לעו"ד חיצוני רך רק כדי שיקבל ממנו את כל המידע המשפטי הנוגע לזכות המקופחת ובכלל על מנת להעניק לו ידע ומהמקום הזה הוא יוכל לבצע את הבחירה שלו. לאחר מכן נתקדם בהליך הגישור באופן מאוזן ושווה לשני הצדדים.
גישור הוא לא קסם
גם זה משפט שאני מוצאת את עצמי אומרת – גישור הוא לא קסם, ולי אין אבקת פיות. כשמגיע זוג שמצפה שכל בעיותיו ייפתרו בהינף שרביט, אני מבהירה שיש פה דרך לעשות, והדרך היא של הזוג בלבד. אני פה רק כדי לעזור. בסופו של דבר אני רואה לפעמים זוגות שהגיעו בסערת רגשות גדולה ויוצאים מפה בסופו של תהליך עם תקשורת בסיסית ביניהם ואולי זה דווקא כן קסם. קסם שהם יצרו בעצמם.
מוזמנים לדבר איתי,
שלכם,
עו"ד סיגל גאיה כסיף,
מגשרת
054-4203430