שאלות נפוצות בגישור לגירושין
זוגות שרוצים להיפרד ונכנסים אל חדר הגישור יודעים לאן הם רוצים להגיע אבל הם לא יודעים איך לעשות את זה. בעת הפרידה עולות הרבה שאלות: שאלות משפטיות, שאלות טכניות ושאלות רגשיות. השאלות המשמעותיות ביותר נוגעות בילדים (כולל משמורת ומזונות) וכן חלוקת הרכוש.
ריכזתי עבורכם את ארבעת סוגי השאלות הנפוצות ביותר בגישור גירושין:
-
שאלות העוסקות בסיבה שהביא אותנו אל הגירושין – שאלות ה”למה”?
למה לא אמרת שככה אתה מרגיש? למה לא פנינו לייעוץ זוגי? למה לא סלחת לי? שאלות הלמה מחפשות בעיקר תשובות לשאלה הגדולה מכולן – למה הגענו למקום הזה? לרב התשובות לשאלות האלה מעוררות רגשות עזים בין הצדדים: שנאה, אהבה, כעס, עלבון, סלידה, חמלה. דיון והתייחסות לשאלות הכואבות האלה מאפשרת אוורור ושיתוף ומובילה בסופו של דבר לאיזושהי השלמה המאפשרת את המשך התהליך.
-
שאלות העוסקות בגידול הילדים בהווה ובעתיד
איך מספרים להם? מתי? כיצד יראו זמני השהות? איזו חזית להציג להם? עד כמה לשתף אותם? זהו השלב שבני הזוג מבינים שקיימים שני מסלולים: המסלול הזוגי שהתפרק ובמקביל קיים המסלול ההורי המתפקד אשר ימשיך לתפקד עד 120 של כל אחד מההורים. ההורים מבינים כמה חשובה ההפרדה, השמירה והסטריליות בין המסלולים וכמה חשוב לטובתם של הילדים שלא לערבב בין המסלולים. ההורים מבינים כמה חשוב לנהוג באחריות ולהימנע מלהפוך את הילדים לכלי ניגוח ביניהם. הרבה זוגות בוחרים להיעזר במדריכת הורים בשלב הזה כדי שתסייע להם להבין מתי הגבול הדק שבין המסלולים נחצה על ידם. בני הזוג מבינים כמה חשוב שהם יציגו חזית אחידה אל מול הילדים וכמה חשוב שיתוף הפעולה ביניהם. איחוד הכוחות ביניהם ינסוך בילדים ביטחון והבנה שאין זה סוף העולם ושעל אף הגירושין ההורים מנהלים ביניהם תקשורת הורית תקינה. .
-
שאלות העוסקות בהון וחלוקת הרכוש
לא תוכלו לברוח מזה ויגיע השלב שבו תאלצו לדבר גם על כסף וחלוקת רכוש. מה יהיה גובה המזונות? מה עושים עם הבית? מי מקבל את הריהוט הקיים ומי קונה חדש? בידי מי נשאר הרכב? אילו איזונים יבוצעו בתמורה לכל אלו? לעיתים עולות שאלות של הוגנות: לדוגמא צד המתנגד לכך שתמורת הבית הנמכר תחולק שווה בין הצדדים וזאת לאור העובדה שהוא הכניס את רוב ההון שנועד לרכישת הבית, או שאלה סביב עצם זכותו של אחד הצדדים לדרוש חלוקת הזכויות הפנסיוניות שווה כאשר הצד הראשון בגד שנים רבות. אלו שאלות מורכבות שמונחות בעדינות על שולחן הגישור וביחד מתבוננים וחוקרים אותן.
-
שאלות העוסקות ביום שאחרי ההסכם
לאחר שבני הזוג הגיע להסכמה ולהבנה כיצד יראו החיים שלאחר הפרידה, יגיע השלב בו צריך להתמודד עם ההחלטות שהתקבלו וההתמודדות אינה פשוטה. למעשה לאחר הפרידה בפועל מתחיל המעבר מתאוריה למעשה. איך באמת אני מצליח להתקיים כעת אחרי הפרידה עם משכורת אחת? כמה קשה להתגבר על הגעגועים לילדים כשהם לא איתי. איך מצליחים בפועל לתקשר בינינו בעניין הילדים בלי לריב, ועוד ועוד התמודדויות חדשות שהחיים מזמנים לפתחנו.
אין ספק שהזוגות נכנסים להליך הגישור עם הרבה מאוד שאלות ויוצאים ממנו עם הרבה מאוד תובנות, הבנות, אסימונים שנפלו וכל זה אחרי שהנושאים נבחנו ונחקרו על ידי הצדדים לעומק בירור בחדר הגישור ועם תקווה בלב לעתיד חדש טוב יותר.
אולי יעניין אותך גם: