משבר בזוגיות בתקופה של כאוס – איך מתמודדים עם הווירוס הזה?

איזו תקופה משוגעת, נכון? 

וירוס הקוביד הביא איתו כל-כך הרבה כאוס ולחץ. מעבר לווירוס עצמו – הסגר שמכניס משפחות שלמות לבית סגור למשך תקופה ארוכה, שיעורי הזום לילדים, הורים שנאלצים לעבוד תוך כדי ולפעמים גם קושי כלכלי שמרחף מעל הכול.

עכשיו דמיינו את כל זה מתיישב על קשיים קיימים – כמו משבר בזוגיות.
רק תחשבו כמה עומס נוסף וכמה משבר כזה בתוך הבית יכול להחמיר ולייצר אווירה קשה בבית.

איך מתמודדים עם משבר בזוגיות? | סיגל כסיף מגשרת גירושין עורכת דין

זה לא מקרי שמספר תיקי הגירושין שנפתחים גדול יותר בתקופה הזו.

אז מה עושים? 

איך אפשר הצליח להחזיק את כל הבלאגן הזה בשתי ידיים ולגרום להכול לעבוד יחד בלי שיחלחל לעולמם של הילדים?

התשובה הקצרה היא שאי-אפשר באמת, ובמקרה הזה גם מסיכה לא תמנע מהווירוס הזה להדביק את כל המשפחה.
אנחנו ההורים תמיד מנסים לייצר שגרה יציבה עד כמה שניתן לילדים שלנו, לא משנה מה קורה שם בחוץ. לתת להם תחושה שהעולם ממשיך לפעול כמו שהם מכירים. לפעמים זה נראה כמו משימה בלתי אפשרית, ולפעמים זה גם בא על חשבוננו ההורים. ובסופו של דבר ברור שמשהו מהכאוס נכנס פנימה לתוך עולמם.

אז בואו קודם כל נצא מנקודת הנחה שהילדים מרגישים – גם את הלחץ של תקופת הסגר וגם את המשבר בזוגיות.
עכשיו בואו נדבר על איך ממזערים עד כמה שניתן את ההשפעה הזו.

מסלולים בחדר הגישור בזמן משבר בזוגיות

בחדר הגישור אנחנו מדברים על קיומם של שני מסלולים כשיש משבר בזוגיות: המסלול הזוגי והמסלול ההורי, ועל כמה שחשוב להפריד בין השניים הפרדה מוחלטת כדי להצליח לראות את הדברים בבהירות כפי שהם באמת.

נכון, המסלול הזוגי הגיע לסופו, הזוגיות לא כפי שהייתה פעם והנישואים עומדים לפני סיום. זה עצוב וקשה לעיכול, וצריך לקחת זמן לעבד זאת ולהיפרד מחלום הנישואים המאושרים. אבל זהו רק צד אחד של הסיפור.
המסלול ההורי עדיין פה, והוא יהיה פה עד ל-120 של בני הזוג. ודווקא עכשיו חשוב להפריד בין המסלולים ולנסות לבנות תקשורת הורית מיטיבה בעניינם של הילדים במופרד מהתקשורת הזוגית הכואבת, באמצעות המגשר או המגשרת.

צורת ההסתכלות הזו של שני המסלולים מתאימה לכל זוג בשל משבר בזוגיות על סף גירושין, והיא טובה במיוחד בתקופת הCovid-19 כשכל הבית הוא סיר לחץ אחד גדול שמכיל בתוכו זוגיות גוססת, שני הורים טעונים וילדים משועממים שמאבדים סבלנות מרוב שיעורי זום.

בימים הקשים האלו חשוב לשנס מותניים ולשים בצד את הכעסים והתסכול סביב משבר הנישואים שלכם. לא במובן של הדחקה חלילה, אלא מתוך הבנה שהמשבר בזוגיות לא קשור כרגע להיותכם הורים לילדים שחווים בעצמם בלבול וקושי בתקופה מאוד מוזרה שלא נראתה כמוה בהיסטוריה האנושית.

דחיה של התעסקות במשבר הזוגי

ישנם זוגות שבוחרים לדחות את ההתעסקות סביב המשבר הזוגי עד לאחר שהעניינים מסביב יירגעו והבית יחזור לסוג של שגרה. מדובר בזוגות שמרגישים שהמשך המגורים המשותפים לא פוגעים באופן מהותי ב-WELL BEING  של כל אחד מהם ושהשהייה המשותפת שלהם תחת קורת גג אחת לא גורמת להם ייסורים של ממש. זוגות שמרגישים שההמתנה בתקופה הזו פשוט גדולה מדי עליהם. לרוב פונים אלי על מנת להתחיל בתהליך גישור גירושין ולהגיע למתווה מהיר ומוסכם של יציאת אחד מהם מהבית.

אם בחרתם להישאר בינתיים, נסו להסתכל על עצמכם כעל זוג הורים שפועל יחד במשימה חשובה – לייצר לילדים המשותפים שלכם סביבה נעימה עד כמה שאפשר. נסו לשמור על תקשורת פתוחה, חלקו את המשימות ביניכם וזכרו שגם אתם לא הצלחתם כזוג, אתם עדיין יכולים להיות שני הורים שפועלים יחד בשיתוף פעולה מצוין. לפעמים זה יכול אפילו להחזיר את החיוך.

לקריאה נוספת:

רוצים להתייעץ?

אני פה בשבילכם!

צרו קשר בטלפון 054-4203430

בוואטסאפ - כאן

או פנו אליי בטופס המצורף: 

 

 

השאר תגובה

אתה חייב להיות מחובר כדי לכתוב תגובה.