חשיבותה ועוצמתה של פגישת הגישור הראשונה
הדייט הראשון, כולם זוכרים את הדייט הראשון, בליל של רגשות, את ההתרגשות והחששות... הפגישה הראשונה היא רגע מכונן, גם במערכת יחסים וגם בחדר הגישור.
יש לה לפגישה הראשונה דינמיקה מעניינת ומשמעות ייחודית והיא נקראת בעגה המקצועית גם "פגישת הערכה".

סוגי זוגות בפגישת הגישור הראשונה:
ישנם זוגות שמגיעים "בשלים" לפגישה הראשונה, המדובר בעיקר בזוגות שכבר נפרדו פיזית ומתגוררים בבתים שונים, או זוגות שכבר מזה זמן רב הגיעו יחדיו למסקנה שעליהם להתגרש, כלומר המדובר בזוגות שכבר עיבדו רגשית את הפרידה ובשלים כבר לדבר על הפרקטיקה של הגירושין כבר בפגישה הראשונה.
ישנם זוגות שמגיעים לפגישת הגישור הראשונה כשלצד אחד ברור כשמש שהוא רוצה להתרגש ואילו הצד השני ממש לא שם ואפילו לא מסוגל לחשוב כלל על פרידה וגירושין.
וישנם זוגות שמגיעים כמגששים באפלה, מאוד מבולבלים וחסרי אונים ולא בטוחים מה הם בדיוק רוצים, אלא פשוט מרגישים שככה הם לא יכולים להמשיך ולחיות עוד יחדיו.
בכל מקרה הפגישה הראשונה היא מאוד משמעותית, היא פגישה "מפילת אסימונים" ולעיתים מהווה נקודת מפנה של ממש בחיי בני הזוג באופן שלאחריה החיים עשויים להשתנות לחלוטין.
הזוגות "הבשלים"
הזוגות "הבשלים" שמגיעים לפגישה הראשונה, בד"כ חיפשו יחדיו אחר מגשר מתאים עבורם, ולא היו זקוקים להדרכה ולסיוע באשר לאיך "לרתום" את הצד השני להליך הגישור. בדרך כלל הליך גישור גירושין עם הזוגות האלו יהיה קצר יותר והם יזדקקו למספר פגישות מצומצם יותר שכן הזמן שחלף מאז החלטתם להתגרש אפשר להם לעבד את הרגשות והמחלוקות לרוב יתנהלו בעצימות נמוכה יחסית.
הזוגות "החצי בשלים"
לגבי הזוגות שאחד מהם בשל ושלם עם רצונו להתגרש בעוד בן זוגו מסרב להתגרש ולא משתף פעולה. בפגישת הגישור הראשונה בני הזוג שומעים בפעם הראשונה באמת האחד את השני. הדבר מתבצע באמצעות כלי מעולם הגישור שנקרא "שיקוף" שמאפשר לצד אחד לשמוע את דבריו של הצד השני מפיו של המגשר הנייטרלי. זוהי פגישה מרגשת משום שלעיתים קרובות הצד שמבקש להתגרש, לצד רצונו לסיים את הנישואין, אומר ומדגיש באוזני הצד השני, בפעם הראשונה מזה זמן רב, כמה הוא יקר לו וחשוב לו כאדם, כהורה לילדיו וכמה חשוב לו להתגרש ממנו במינימום פגיעה בו.
זוהי פגישה טעונה רגשית שבסופה לעיתים קרובות הצד שסירב להתגרש מבין ומפנים לראשונה את הרצון הכן והאמיתי של הצד שחפץ בגירושין ומבין ומסכים לראשונה שכך לא ניתן להמשיך עוד בחייהם.
הזוגות המבולבלים
וישנם הזוגות ששניהם נכנסים לפגישה מאוד מבולבלים ביחס לשאלה האם בכלל להתגרש, חלקם עשויים להרגיש בסוף הפגישה שזה ה FINAL CALL שלהם לשקם את נישואיהם ונרתמים בכל כוחם למען מטרה נעלה זו, וחלקם בתום פגישת ההערכה מחליטים להמשיך את תהליך הגישור לקראת גירושין כי הם אינם יכולים להמשיך עוד במסגרת הנישואין הקיימת.
לסיכום,
בתום פגישת הגישור הראשונה, עשויים בני הזוג לצאת מעט שונים מאלה שנכנסו אל החדר, במהלך הפגישה מתחיל לרקום לו עור וגידים תהליך של הבנה והפנמה. נרקמת לה בעצב ההבנה ההדדית שכך אי אפשר להמשיך עוד בחייהם ושהגיע הזמן לעשות שינוי.
ואני, אני חושבת על הפגישה הראשונה שלהם כאשר רק הכירו, הדייט שממנו והלאה הפכו להיות זוג, בנו חיים משותפים, יצרו משפחה והקימו בית משותף ושכעת אני מסייעת להם לא לפרק אותו אלא לבנות שני בתים איתנים ובריאים עבורם ועבור ילדיהם.
סיגל כסיף - מגשרת גירושין