הרווח שבין פגישות הגישור

פגישות הגישור הן חשובות, מעמיקות, מעוררות מחשבה, מפילות אסימונים ומציפות המון נושאים ורגשות. הן כמובן הבסיס לתהליך הגישור שיוביל ליצירת הסכם הוגן ומכבד לשני הצדדים.
אבל, פגישות הגישור הן רק חלק מתהליך גדול יותר שמתרחש בין בני הזוג ובליבו של כל אחד מבני הזוג.

הפעם אני רוצה לספר על חלק חשוב מאוד בתהליך שמדברים עליו פחות אבל יש לו חשיבות עצומה ולפעמים הוא זה שגורם לשינויים הגדולים באמת ומניע את על התהליך.
אני מדברת על המרווחים שבין הגישורים. על אותם ימים שמתחילים מרגע שבני הזוג יוצאים מהפגישה עם המון מידע חדש, סיעור מוחות ורגשות שהועלו, ועד לפגישה הבאה.
מה שקורה בזמן הזה הוא ממש תהליך בפני עצמו.

אסימונים שנופלים

בפגישות הגישור עולות נקודות שבני הזוג לא חשבו עליהם כלל, או לא חשבו עליהם מספיק וכן הצדדים מקשיבים בפעם הראשונה באמצעותנו המגשרים לצרכים שלהם ולצרכים של הצד השני. הפגישות  מאירות נקודות בחייהם ברמת התאוריה. מה שקורה לאחר מכן הוא המשך ישיר של הפגישה, רק שהפעם ברובד של המציאות. כך למשל אם עולה בשיחה נושא העצמאות הכלכלית של אחד הצדדים לאחר הגירושין, כשהוא יגיע הביתה הוא פתאום יבחין בהתנהגויות שלו בעניין במציאות היומיומית, ינסה לדמיין איך זה ייראה ביום שאחרי ויתחיל לגבש לעצמו החלטות להמשך.

זמן לעכל

לפעמים בפגישות הגישור נאמרים דברים לא קלים. פתאום אחד הצדדים מבין שהאהבה באמת נגמרה, ושסיום מערכת היחסים הפעם קרוב מתמיד. זאת הבנה מאוד לא קלה, אחרי שנים של נישואים – להפסיק להדחיק ולהתחיל להבין את המציאות כפי שהיא. נדרש פה זמן לעיכול והפנמה של העניין. ההבנה הזאת היא תהליך בפני עצמו. נחוץ לבני הזוג זמן או מרווח שיאפשר להם לעבד ולעכל את המציאות החדשה.

שיעורי בית

בפגישת גישור, נוגעים במגוון הנושאים המופיעים בהסכם הגירושין המתגבש – מזונות, זמני שהות, חלוקת רכוש, הבית, חינוך הילדים ועוד ועוד. בתום פגישת הגישור הראשונה אני מעבירה לבני הזוג רשימת נושאים חשובה. המגשר מעולם הטיפול שלצידי ואני ממליצים לבני הזוג להרהר ברשימת הנושאים, לעבור עליה יחדיו, אם זה מרגיש להם נכון, וביחס לנושאים הנפיצים, העלולים ליצור מתח – להרהר בהם בינם לבין עצמם ולהציף את התובנות בפגישת הגישור הבאה ביחד אתנו. בחינת נושאי הגישור ביחד ולחוד , חוסכת המון עבודה בפגישות הגישור ומקדמת מאוד את התהליך.

זמן לטיפול

לעיתים שני הצדדים או אחד מהם, מטופל או מלווה על ידי איש מקצוע מעולם הטיפול – מטפל רגשי, פסיכולוג, מאמן או כל מטפל אחר. הזמן בין המפגשים הוא זמן שבו הצדדים יכולים לקחת רגע לעצמם, להתחזק, לעכל, להישען ולהפנים את כל המתרחש בצורה מבוקרת ובריאה. טיפול כזה יכול לסייע גם להפנים את המצב החדש, וגם מאפשר קבלת החלטות ביחס לנושאים החשובים ממקום של פניות רגשית ועוזר לצדדים להגיע מוכנים יותר לפגישה הבאה.

זמן הוא מרכיב קריטי בכל הליך גישור גירושין, הוא מלמד, מרפא ומניע. כמו שאני תמיד אומרת, החלק הכי חשוב הוא להקשיב לעצמכם בתהליך ולהבין מתי אתם זקוקים ליותר ממנו.
תתייחסו לפגישות הגישור כגשר בין הזמנים החשובים שבהם נעשית ההפנמה והעבודה הפנימית, וזכרו שזהו חלק מתהליך שבסופו תגיעו לנקודה טובה ונעימה יותר בחייכם.

עו”ד ומגשרת סיגל גאיה כסיף

אולי יעניין אתכם לקרוא גם על: