החוק והמציאות – לעומת תהליך הגישור

מעבר ליתרונות הגישור הברורים עליהם אני מרחיבה בבלוג שלי מעת לעת, כמו: בניית תקשורת, יצירת אמון ו"גירושין בשלום", מינימום פגיעה בילדים, עלויות נמוכות משמעותית ועוד ועוד, יש יתרון חשוב נוסף בבחירה בגישור גירושין על פני תביעות בבית-משפט.

כאשר פונים לבית משפט שיפסוק במקרים של גירושין, הדרך שלו תהיה דרך החוק והפסיקה. לפעמים החוק הזה הוא "יבש" מאוד והוא לא יתייחס או לא ייתן את המשקל הראוי למציאות החיים המשתנה ולצרכים הייחודיים של כל אחד מההורים המתגרשים ושל הילדים.

למשל במקרים של מזונות - ישנו חישוב שלוקח בחשבון את הכנסות בני הזוג ואת זמני השהות עם הילדים ועל פיהם יקבע בית המשפט את גובה המזונות.

כאשר מגיעים לגישור רוב הזוגות מבקשים ראשית להבין את בוחן המציאות המשפטית, כלומר מהו טווח המזונות שהיה נקבע אילו הם היו פונים לביהמ"ש. אני תמיד מסבירה שאפשר בהחלט לבחון את החישוב הנהוג בביהמ"ש כפרמטר אחד ובנוסף, אפשר גם לבחון מה חשוב לכל אחד מהם שיקרה ביחס למזונות, מהם הצרכים של כל אחד מהם ושל הילדים אילו עוד גורמים אפשר לקחת בחשבון (למשל העלאה שאחד הצדדים עתיד לקבל בקרוב) ועוד.

בגישור, להבדיל מפסיקת בימ"ש, אני יושבת עם הצדדים וביחד אנחנו מחשבים עוד ועוד ועוד חישובים, בודקים מהי ההכנסה הפנויה אצל כל אחד מהם אחרי תשלום הוצאות המדור (שכירות) המחציות והמחיה ובוחנים ביחד האם ואיך כל אחד מהם יוכל לגמור את החודש, כמה יישאר לכל אחד מהם ולעיתים הצדדים מבקשים רגע להתעכב ולהרהר בפער שנוצר ביניהם ביחס להכנסה הפנויה של על אחד מהם בסיום החודש.

הרבה פעמים זוגות בוחרים לשלב בין מה שהיה קורה בביהמ"ש ביחד עם פרמטרים נוספים: כגון מבחן "ההוגנות", בחינת מצבם של כל אחד מהצדדים אחרי העברת/קבלת המזונות. הזוגות בוחנים ביחד איתי "על רטוב" מה מצפה להם אחרי הפרידה דרך עריכת חישובים והבנת העומק של מצבם הכלכלי של כל אחד מהם אחרי תשלום המזונות.

כך למשל אני רואה לא פעם זוגות בחדר הגישור שאחד מהצדדים מציע לשלם מזונות מעט יותר גבוהים מתוך הבנה שבת הזוג מאוד תתקשה לקיים את עצמה ביחד עם הילדים לפי התחשיבים הנהוגים בביהמ"ש – וההפך שבת זוג בוחרת לוותר מעט על גובה המזונות על מנת לאפשר לבן הזוג מעט יותר אויר לנשימה אחרי תשלום המזונות. וכאן בדיוק טמון הכוח והיתרון הגדול של הגישור.

יצוין כי במעמד אישור ההסכם ביהמ"ש יבחן האם צורכיהם של הילדים אכן מתמלאים בשני הבתים ושרווחתם של הילדים לא נפגעת וברוב המוחץ של המקרים יאשר את הסכמות בני הזוג ביחס למזונות הילדים.

הכי חשוב לזכור שהחוק והפסיקה תמיד יעמדו לרשותכם, וניתן להיעזר בהם ככלי עזר, כפרמטר נוסף, כבוחן מציאות אבל בסופו של דבר תזכרו שהאחריות והבחירה היא רק בידיים שלכם.

ממליצה לקרוא גם: 

 

החוק והמציאות - לעומת תהליך הגישור לגירושין | עו"ד סיגל גאיה כסיף

רוצים להתייעץ? אני פה בשבילכם!

צרו קשר בטלפון 054-4203430

או בטופס הצור קשר המצורף:

 

  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.