הומור בחדר הגישור

בגישור גירושין, לעיתים הרוחות סוערות והלהבות מרקיעות שחקים. אחד הכלים המשמעותיים לרכך ולעדן את האווירה בחדר הוא שימוש בהומור.

כשעושים שימוש בהומור בעיתוי ובמינון המדויקים ההומור עשוי לשמש ככלי להפחתת המתח בחדר הגישור וישמש פלטפורמה להעלאת ולשינוי האווירה והאנרגיה בחדר.

הומור נועד להצחיק בדרכים שונות באמצעות מילים, תנועות הבעות פנים. ההומור מכניס קלילות לחיינו ויש לו השפעות על כל תחומי החיים – תקשורת, פסיכולוגיה, חינוך ועוד.

מהו הומור? 

הגדרת המילה הומור ע”פ מילון מרים וובסטר היא פעולה, דיבור או כתיבה שמעוררת שעשוע בדיחות והנאה. יש הומור לשם הנאה ויש הומור לשם הנעה. שתי המטרות ראויות ומאוד דומות בדרך הפעולה שלהן.

כולנו מכירים את ההומור לשם הנאה: מופעי סטנדאפ, הצגות קומדיות, חוויות שמאפשרות שחרור, פורקן ושמחה.

ישנם סוגים שונים של הומור

יש סוגי הומור מתוחכמים כמו אירוניה, פרודיה סרקזם וסאטירה, יש הומור חזותי, ויזואלי – קריקטורה ועוד סוגים שונים של הומור בספרות, בתיאטרון ובקולנוע.

ההומור שהוא חלק מחיינו נוכח לעיתים גם בחדר הגישור שלי. כמו בחיים גם בחדר הגישור ההומור משמש לשחרור ולהנעה. כאמור הומור בעיתוי ובמינון הנכון יכול לשבור את המתח ומאפשר להקליל את האווירה הטעונה בחדר, מרכך את הצדדים ומאפשר להם לצאת לרגע מהדרמה. שימוש בהומור בחדר הגישור פותח ומרווח את התקשורת, מעודד שיח רגוע ולא פוגעני. באמצעות אותן בדיחות פרטיות בין בני הזוג או הומור פנימי או חיצוני נוצרת הנעה שסוללת את הדרך להגעה להסכמות ולהבנות.

מודל העבודה שלי

גישור בשניים ב CO, (שני מגשרים שיושבים יחדיו עם המגושרים), מאפשר גמישות יתרה בשימוש בהומור. לעיתים כשהעיתוי מאפשר ומדויק בדיחה קטנה שנאמרת על ידי אחד מאתנו מקלילה את האוירה ומעלה בת שחוק על שפתותיהם של המגושרים ובבת אחת האנרגיה בחדר משתנה ונהיית קלילה יותר. אנו דואגים שההומור ישתלב בצורה טבעית וחלקה בחדר הגישור וששני הצדדים יהיו מעורבים בבדיחה כדי שתהיה לה את ההשפעה המקלילה.

מבוסס על הפוסט המקורי מהבלוג שלי: העולם מצחיק?