איזון בחדר הגישור – וגם מחוצה לו

פגישות מחוץ לחדר הגישור

גישור לגירושין מתקיים לרוב בין שני צדדים שהם מאוד טעונים האחד כלפי השני. הם נושאים כעסים, רגשות ותסכול של שנים. לכן סף הרגישות הוא מאוד גבוה.

כאשר מגיעים אליי זוגות לחדר הגישור, במיוחד בפגישות הראשונות – הם בוחנים את המצב בחדר. חשוב להם להרגיש שהמגשרת ניטרלית לגמרי ולא נוטה לאף צד. חלק מהכלים העומדים לרשותו של המגשר הם פגישות נפרדות עם כל צד. דהיינו, פגישות בארבע עיניים ללא נוכחות הצד השני.

השאלה המתבקשת היא איך בכל זאת שומרים עדיין על האיזון בפגישות נפרדות? 

איזון שבגישור - גישור גירושין ברעננה, תמונה של מאזניים

מצד אחד ומצד שני

רוב הנושאים שעולים בחדר הגישור נוגעים לשני הצדדים, וברובו המכריע של תהליך הגישור הפגישות תהיינה משותפות (שלי עם שני הצדדים יחדיו). אחד מהכלים המשמעותיים העומדים לרשותו של מגשר הוא עריכת פגישה נפרדת עם צד.

פגישה נפרדת מאפשרת לצד להיפתח עוד יותר ולשתף ברבדים יותר עמוקים ממה שמתרחש בליבו. לעיתים הרצון שלא לשתף את הצד השני נובע מהרצון שלא לפגוע, להרגיז או להעליב את בן הזוג, או אולי כי ללא הנוכחות של הצד השני בן הזוג עמו אני נפגשת בפגישה נפרדת, עשוי להרגיש חופשי יותר ולחשוף יותר מידע מעולמו הפנימי והדבר בעצם יאפשר הבנה עמוקה יותר של חששותיו וצרכיו העמוקים, דבר שיאפשר בהירות ומיקוד.

איך שומרים על האיזון?

בפגישה הראשונה אני מספרת לצדדים איך הליך הגישור עתיד להתנהל. אני מעדכנת שבמהלך הגישור אני אבקש לעיתים לקיים פגישה נפרדת עם כל אחד מהם ואשתף אותם ביתרונות הגלומים בפגישה הנפרדת.

בפגישה הנפרדת אערוך עם הצד עמו אני יושבת בירור מעמיק על מנת להבין את החששות והצרכים שלו. אשאל המון שאלות פתוחות ועם כל תשובה נכנס עוד רובד פנימה. בתום הפגישה הצד עמו ישבתי יהיה יותר ממוקד ויבין טוב יותר מה באמת חשוב לו שיקרה ביחס לכל נושא ונושא, ממה הוא חושש ומה בעצם מנהל אותו.

בתום הפגישה אשאל אם יש משהו שנאמר בפגישה האישית שהוא או היא היו רוצים שלא לשתף עם הצד השני (לעיתים הרצון שלא לחשוף את התכנים בפני הצד השני עשויים לנבוע מחוסר רצון לפגוע או להעליב או כל צורך אחר שעולה אצל אותו הצד).

למען האיזון בתום הפגישה אני מיד אשב לפגישה נפרדת גם עם הצד השני ואערוך גם אתו בירור עומק ביחס לחששות והצרכים שלו על מנת שגם הוא יהיה יותר ממוקד וכדי שתמונת הצרכים והאינטרסים שלו תהיה יותר ברורה גם עבורו.

יוצא אם כן שהפגישות הנפרדות ממקדות ומדייקות כל אחד הזוג ומאפשרות להם להבין מה באמת חשוב לכל אחד מהם שיקרה ביחס לנושאים השונים הקשורים לפרידה.

סיפור קצר מחדר הגישור ברעננה

לפני מספר שנים במהלך תהליך גישור גירושין ברעננה הבעל אמר כי הוא לא מעוניין לאזן את הפנסיות שלו ושל אישתו כחלק מהסכם הגירושין למרות שהוא ירוויח מכך יותר. הרגשתי שקשה לו לדבר בפתיחות בנושא ובקשתי לצאת לפגישות נפרדות.

בשיחה עם הבעל הבנתי ממנו שהוא מרחם על אישתו והוא בעצם הבין לראשונה שהוא מנוהל ומקבל החלטות מתוך רגשות אשם בשל כך שהוא יזם את הפרידה. ביררתי אתו האם הרצון שלו שלא לאזן את הפנסיות השתנה לאור העובדה שהוא מבין עכשיו שהוא מתנהל מתוך רגשות אשם והצעתי לו לקחת פסק זמן כדי לעבד קצת את הדברים עכשיו שהוא מבין מתוך איזה דפוס הוא בעצם פועל. דיברנו על כך שחשוב שהוא ירגיש שלם עם החלטתו ועל כך שאין רע או טוב – ובעצם שכל החלטה אתה הוא ירגיש שלם היא טובה.

בפגישה המשותפת הבאה הבעל בחר מיוזמתו לפתוח את הנושא והרגיש שכעת יותר קל לו לדבר עליו. בסופו של דבר הוא בחר שלא לאזן את הפנסיות, והרגיש כעת הרבה יותר שלם עם ההחלטה. הדוגמא הזאת מבהירה איך שיחה נפרדת בעצם עשויה לתרום למיקוד ולדיוק יכולת קבלת החלטות על ידי כל צד וע"י שני הצדדים יחדיו.

בין אם בפגישה נפרדת, או בפגישה משותפת, בהליך הגישור האיזון העדין הוא קריטי וחשוב מאוד ששני הצדדים ירגישו כך.
מגשרת מנוסה תדע לכוון ולאזן כל הזמן ותוך כדי תנועה כל הדרך לבניית אמון וקשר בריא, וכמובן הסכם מכבד והוגן.

מוזמנים לצור קשר,
עו"ד סיגל גאיה כסיף - מגשרת ברעננה
054-4203430

Photo by Piret Ilver on Unsplash

רוצים להתייעץ? אני פה בשבילכם!

צרו קשר בטלפון 054-4203430

או בטופס הצור קשר המצורף:

 

  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.